Yhteystiedot

Tiina Tuulensuu,
Pori, Finland
0440 234172
usvahaukun.kennel (at)
gmail.com

Sivut avattu 16.12.09

Käyntejä kotisivuilla:98499 kpl

Uutiset

3.11.2014

* Irkun kanssa käytiin Ventelällä Kankaanpäässä kuvissa. Aika hyvältä vaikutti. Jännityksellä odotellaan mitä kennelliitto on mieltä. Samalla otettiin myös virallinen sydänkuuntelu joka oli kaikin puolin ok. Myöhemmin ehkä suuntaamme vielä sydänultraan Tampereelle. Painoa suloisella pihavahdillamme oli 53kg eli hoikka tyttö vielä.

30.8.2014

* Irkku kasvaa ja kehittyy hitaasti mutta varmasti. Kuvaus aika lonkille, kyynärille, selälle ja olkanivelille on varattu lokakuun loppuun.

* Irkku ilmoitettu muutamaan näyttelyyn loppuvuodelle. Ensi keväänä sitten jatketaan kunhan neiti täyttää 2v.


6.11.2012

* Kissavauvat syntyivät 3.11. Synnytys sujui hyvin ja pentujen painot ovat lähteneet nousuun. Myös Buffy voi hyvin ja hyrisee tyytyväisenä laatikossaan.

1.11.2012

* Kissavauvat odottavat vielä tuloaan, mutta kohta niiden on pakko syntyä koska muutoin Buffy halkeaa!!!

* Ronjan ultra on varattu maanantaille 19.11. Pennuista on ollut yllättävän suuri kysyntä, joten toivotaan että pentuja tulee riittävästi. :)

22.10.2012

* Uutiset ovat olleet tauolla, mutta yritetääs taas aktivoitua. Meille odotellaan ensimmäisiä siperiankissavauvoja lähiviikkoina. Koska kotona oleva kissamäärämme on tällä hetkellä täysi etsimme tyttöpennulle aktiivista sijoituskotia. :)

* Myös koirapuolella tapahtuu. Ronja viettää lemmenlomaa Erkin luona. Viimeksi olimme valitettavasti liian myöhään paikalla ja podhisvauvat jäivät haaveeksi, mutta nyt ei olla ainakaan myöhässä. 3-4 viikon kuluttua käydään ultrassa jotta tiedetään miten treffit sujuivat.

Tilastotietoa vuodelta 2011:

Virallisissa näyttelyissä/kokeissa Paholaiset olivat edustettuina yhteensä 27 kertaa. Nämä kerrat jakaantuivat seitsemän eri Paholaisen kesken. Eli ahkeria on oltu ja vuonna 2012 jatketaan samalla linjalla. Kiitos kaikille osallistuneille ja kiitos myös kaikille niille joiden Usvahaukut toteuttavat sitä tärkeintä tehtävää eli sohvachampionin virkaa. :)

MEJÄ VOI MEJÄ AVO CACIB SERT ERI EH H EVA 
2 3 2 4 11 8 1 1 1

 

17.6.2011

*Nyt on sitten uusi aluevaltaus podhalanskeilla tehty. U.Chorazy Czart on käynyt jo kahdessa MEJÄ kokeessa. Ensimmäisestä kokeesta tuli AVO2 37pist. äärimmäisen hankalissa olosuhteissa. Toinen koe sujuikin sitten jo rutiinilla AVO1 48pist. Vain kaksi pistettä täydestä suorituksesta. Hyvä Aatu!!!

22.2.2011

*Viime lauantaina meillä vietettiin podhalanskimaista päivää sijoituskoira porukalla. Ohessa kuvia koirien touhuista. Vilmaa oli kiva nähdä livenä Ronjan rinnalla ja huomata että jalostustyö on ainakin korkeuden ja pigmentin osalta menossa parempaan suuntaan. Myös Piitu on Ronjaa korkeampi ja varustettu pikimustalla kirsulla. Piitu ei valitettavasti päässyt näille treffeille mukaan. Kuvaajana toimi Vilman isäntä Hans. vilma_julle.jpg

   Sisko ja sen veli nytn_kielt.jpg

  Näytän sulle kieltä. ronja_vilma.jpg

Ronja ja Vilma 

 

2.2.2011

*Ronja ultrattu ja suurista odotuksista huolimatta yhtään pentua ei löytynyt. Mahdollisesti koitetaan seuraavasta juoksusta uudelleen.

25.1.2011

*Ronjan ultra on keskiviikkona 2.2. iltapäivällä. Päivitettyä tietoa heti kotiin päästyämme. :)

20.1.2011

*Odottavan aika on pitkä. Ultraan päästään helmikuun ekalla viikolla. Ilmoittelen myöhemmin tarkemman päivän ja tietysti sitten sen kaikkein tärkeimmän tiedon, onko pentuja tulossa. :)

13.1.2011

*Ronjan juoksu loppui ennen aikojaan joka siis tarkoittaa sitä että asututus mitä todennäköisemmin onnistui. :)

10.1.2011

*Ronja on kotiutunut miehelästä. Lupaavalta vaikuttaa. Pariskunta oli kovin tykästynyt toisiinsa, joten nyt ei sitten auta muu kuin odotella mitä tuleman pitää. Loppuviikosta voidaan aavistella onko astutus onnistunut ja neljän viikon päästä käydään ultrassa varmistamassa tilanne. Siihen asti on vain jännäiltävä. *Alustavia pentukyselyitäkin on tullut jo muutamia. Viime keväänähän pennut vähän niin kuin loppuivat meiltä kesken. Toivottavasti tänä vuonna ei käy ihan niin. Yhtään sijoituskotia ei tosin ole vielä ilmoittautunut.

4.1.2011

*No niin, vuosikin on vaihtunut ja uudet "kujeet" alkamassa. Elikkäs Ronja on lähdössä lähipäivinä tapaamaan uutta sulhoaan. Toivottavasti koirulit ovat valinnasta samaa mieltä ihmisten kanssa ja tykästyvät toisiinsa, ainakin sen verran että saataisiin pikku-podhiksia aikaiseksi. Sulho on muotovalio, tervelonkkainen ja aivan ihana luonteinen. Ja varmasti muutenkin ihana. :)

17.10

*Viikonloppu sujui hyvin podhalanskimaisissa tunnelmissa OP yhdistyksen syyspäivillä. Oli ihanaa nähdä useampi Paholainen paikalla. Enemmänkin väkeä olisi joukkoon mahtunut, mutta ensi vuoden kevätpäivät ovat jo suunnitteilla.:) Siellä sitten taas tavataan. syyspivt_16.10.10.1jpg.jpg

Tässä on ohjelmassa sisarusten ryhmäliikunta tunti. 

 27.9.2010

*Käytiin viime torstaina Ronjan kanssa Rengossa tapaamassa Elmiinaa. Elmiina olikin melkoisen äänekäs pakkaus, joka haukkui ensin minut ja myöhemmin vielä Ronjankin. Hetkeä myöhemmin äiti ja tytär kuitenkin tekivät tuttavuutta useamman kuukauden eron jälkeen. Kunnon painileikkejä ei tällä kertaa saatu aikaiseksi koska Rengon keskusta ei kuitenkaan ole niin rauhallinen että siellä voisi päästää koiria irti. :) ronjaelmiina1.jpg rontti_ja_elmis.jpg 

14.9.2010

*Minut tekee kovin onnelliseksi huomata että kasvattini omistajat ovat aktiivisia koiriensa kanssa. Useampi Paholainen on tulossa Seinäjoen näyttelyyn pentuluokkaan ja pari koiruutta mahdollisesti osallistuu yhdistyksen syyspäiville. Myös Laumanvartija päiville on menossa yksi Paholainen perheineen.

 3.9.2010

*U.Chorazy Czart eli tuttavallisemmin Aatu on aloittanut uuden harrastuksen. Aatu treenailee         verijälkeä.

 aatu_jljell.jpgAloitus aatu_jljell2.jpgLopussa odottaa palkinto:)

 26.8.2010

*Nyt kaikilla perheenjäsenillä on sama sukunimi. :) Vaatimattomassa tilaisuudessa Satakunnan Maistraatissa sanoimme Osmon kanssa toisillemme tahdon. Sormusten kuvat julkaistaan blogin puolella lähipäivinä.

25.8.2010

*Uutiset ovat olleet hieman tauolla, mutta jatketaan taas. U.CalusCzart ja U.CesarzCzart ovat koko kesän jatkaneet ahkerasti näyttelytreeneissä käymistä ja hyvinhän tuo kehän kierto molemmilta sujuu. Vielä on muutama harjoituskerta jäljellä ja sitten päästäänkin kokeilemaan taitoja hyväntekeväisyys mätsäriin. Joka on siis täällä Porissa Koivulan kentällä 23.9.2010 ilmottautuminen 16:30 arvostelu alkaa 17:30.

4.7.2010

*Oulun näyttelyreissun paluu matkalla poikettiin Kalajoella Mikon ja Raijan vieraina katsastamassa miten Usvahaukun Czarownica Czartilla eli Almalla pyyhkii. Hyvinhän siellä tuntui sujuvan. Alma oli kasvanut kovasti viime näkemältä, niin kuin tietysti kuuluukin. Kasvu on ollut tasaista ja maltillista. Oikein kaunis ja lupaavan näköinen neitokainen, josta toivottavasti kuulemme myöhemmin myös näyttelymenestyksen muodossa. Luonne on avoin ja mieli reipas, ajoittain vähän liiankin reipas. Mutta kertakaikkiaan ihana pentu! 

27.6.2010

*Julle ja Piitu aloittivat viime maanantaina näyttelykoulutuksen. Julle ravasi kuin vanha tekijä. Lienevät kotona salaa harjoitelleet. Piitu kulki myös ajoittain hyvin, mutta takana juoksevat koirat hieman häiritsivät suoritusta. Jatketaan siis harjoituksia.*Ronja osallistuu myös näyttelykoulutukseen. Tarkoituksena saada Ronja nauttimaan esiintymisestä, mutta katsotaan onnistuuko. Lisäksi Ronja nauttii kovasti pentujensa tapaamisesta.

 1.6.2010

*Buffy on kotiutunut oikein hyvin. :)

*Kasperi ja Buffy ilmoitettu Helsingin näyttelyyn 31.7.-1.8.2010.

30.5.2010

*Usvahaukun Chwala Czart "Vilma" kävi kylässä. Hyvin tuntui Vilma tutut maisemat muistavan ja jälleennäkemisen riemu oli melkoinen. Myös Ronja innostui kovasti tyttärensä tapaamisesta. Äiti ja tytär kehittivätkin kunnon painileikit olohuoneessa ja ulkona kukkapenkissä.ronjavilma.jpg        

 

 

 

 

 

 

 

 

19.5.2010

*Kasperi ja Buffy ilmoitettu Oulun näyttelyyn 3.-4.7.2010.*Buffy tulee perjantaina :) Mitöhän mahtaa Kasperi tuumailla kaverista?

16.5.2010

*Kasperin toinen näyttely esiintyminen tuotti tänään mukavan tuloksen ex1 cac. Myös arvostelu oli oikein mukavaa luettavaa.

14.5.2010

*Terveystarkastukset ok.*Viimeisiä vietiin tänään. Usvahaukun Calus Czart muutti sijoituskotiin Noormarkkuun ja Usvahaukun Czcigodny Czart lähti Lappersiin.

13.5.2010

*Kahden kotona olevan pennun terveystarkastus on huomenna. Ja uusiin koteihin tytöt lähtevät samana päivänä.

 

11.5.2010

*Kylläpäs meillä on hiljaista ja rauhallista. Tai pitäisikö sanoa hiljaisempaa ja rauhallisempaa. Pentujen elämä uusissa kodeissa on lähtenyt hienosti käyntiin. Muutamia pieniä vastoin käymisiä lukuunottamatta, mutta niistäkin ollaan selvitty. Pari sekaista vatsaa, yksi turvonnut alaluomi ja yksi korvatulehdus. Kaikki ovat parantuneet hyvin ja nopsaan. Turvonneesta alaluomestakin selvittiin säikähdyksellä ja yöunilla.

8.5.2010

*Uusiin koteihin lähtivät tänään Usvahaukun Chorazy Czart Kouvolaan ja Usvahaukun Cesarz Czart sijoituskotiin Köyliöön.

6.5.2010

*Uuteen kotiin Ylivieskaan lähti tänään Usvahaukun Czarownica Czart. Neljä pentua enää jäljellä.

5.5.2010

*Tällä viikolla lähtevät pennut kävivät tänään pentutarkastuksessa. Kaikki oli ok. Kaikilla uroksilla oli kivekset laskeutuneet, joten silläkin saralla kaikki hienosti.

2.5.2010

*Vähiin käy ennen kuin loppuu, pennut meinaten. :) Uusiin kotiin matkasivat tänään Usvahaukun Cudny Czart Perä-Seinäjoelle ja Usvahaukun Ciekawy Czart Turkuun.

1.5.2010

*Pennut vähenevät sellaisella vauhdilla että alkaa jo hirvittää. Tänään uusiin koteihin lähtivät Usvahaukun Czarodziej Czart Kannukseen, Usvahaukun Czujny Czart Renkoon ja Usvahaukun Chwala Czart sijoituskotiin Nokialle.

30.4.2010

*Seitsemän pennun terveystarkastus sujui mallikelpoisesti. Kaikki saivat "puhtaat" paperit ja ovat siis valmiita lähtemään uusiin koteihin.

*Ensimmäisinä lähtivät Usvahaukun Czarnooki Czart Seinäjoelle ja Usvahaukun Celowy Czart Kauhavalle,

28.4.2010

*Vappuna uusiin koteihin lähtevien pentujen terveystarkastus on perjantaina iltapäivällä. Seuraavana viikonloppuna lähtevän porukan tarkastus on keskiviikkona.

21.4.2010

*Pentujen paperit tulivat tänään postitse. Kennelliiton toiminta on nykyään tehokasta. :)

20.4.2010

*Pentue näkyvissä Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä.

17.4.2010

*Nyt niitä lupaamiani pentukuvia sitten on. Puoli iltaa meni kuvatessa ja seuraava ilta ja puoli yötä kotisivuja päivitellessä. :) Lisää on tulossa lähi päivinä.

15.4.2010

*Pallerot saivat tänään mikrosirut niskaansa.

11.4.2010

*Ronja käväisi eilen silmä- ja polvitarkastuksessa. Silmistä ei löytynyt huomautettavaa ja polvetkin olivat 0/0 eli terveet. :)

8.4.2010

*Pikaisesti tulin pahoittelemaan että uudet kuvat palleroista ilmestyvät vasta ensi viikolla. Eli neljä viikkois otokset jäävät nyt väliin.

*Kaikki voivat mainiosti. Pentujen saadessa neljästi päivässä ruokaa on Ronja ottanut oikeudekseen viettää päivät tarhassa, Yöksi on kyllä kova kiire sisälle ja pentulaatikkoon.

30.3.2010

*Joni täytti tänään 8kk:tta. Meidän pieni vauva alkaa olla vähemmän vauva :)

*Pennut saivat tänään ensimmäisen kerran jauhelihaa. Hyvin maistui kaikille, pienimmille oikein tosi hyvin.

*Osa pennuista jaloitteli tänään jo olohuoneen puolella. Juho tykkäsi kovasti uusista leikkikavereista. Harmi vain että kamera oli työhuoneessa enkä uskaltanut jättää porukkaa keskenään, joten kuvat jäivät ottamatta. Toinen puolisko palleroita sosialistui Osmon pelikavereiden siliteltävinä.

*Ronja syö hevosen annoksia. Katsoin jo parhaimmaksi pitää ruokaa lähes koko ajan tarjolla.

25.3.2010

*Kylläpä aikaa rientää. Pallerot täyttivät tänään jo kaksi viikkoa. Silmät ovat osalla hieman raollaan. Myös kävelyä treenaillaan ahkerasti. Melkoisen hapuilevaa meno vielä on, mutta kerta kaikkiaan hellyttävän näköistä. Ronja makoilee suurimman osan päivästä pentulaatikon ulkopuolella viileällä laattalattialla. Myös Kasperin sallitaan jo katsella pentuja, laatikon ulkopuolelta. 

19.3.2010

*Pennut kasvavat huimaa vauhtia. Tosin suurimman ja pienimmän erokin on aika huima. Toivotaan että kaikki pysyvät matkassa mukana.

13.3.2010

*Kaikilla pennuilla on paino noussut. :) Eli hyvin tuntuu maito riittävän ja pienimmät vaikuttavat todella sitkeiltä "taistellessaan" paikastaan maitobaarissa.

12.3.2010

*Ronjan kanssa käyty lääkärissö. Tarkistettiin ettei ole pentuja jäänyt syntymättä. Kaikki vaikutti olevan ok.

11.3.2010

*No niin, pentuja tuli sitten riittävästi. Vähempäänkin oltais tyydytty, mutta tilanne on nyt tämä. Pentu sivulta löytyy muutama tuore kuva pennuista ja väsyneestä, mutta onnellisesta emosta. Kuvia tulee varmasti lisää viikottain, kunhan ensin keksin jonkun järkevän ratkaisun sijoittaa ne sivuille. 

7.3.2010*Kasperin näyttely sujui odotusten mukaan. Kotiin viemisiksi saatiin ex1 ja ihan kohtuullinen arvostelu. Karvoja kasvatellaan ja kokeillaan kesällä uudelleen. Uusia tuttavuuksiakin hankittiin. Kaiken kaikkiaan mukava reissu. Kasperin viihtymisessä oli hieman toivomisen varaa:)

1.3.2010

*Ronja on leveä kuin ladon ovi. Koosta päätellen pentuja on tulossa "riittävästi".*Perhettämme kiusannut vatsatauti alkaa helpottomaan. Pesukoneen ja kuivausrummun arvo nousi silmissäni kohisten muutamassa päivässä :)

15.2.2010

*Ronja ultrattu. Pentuja tulossa. Aloitellaan pentulaatikon rakentamista :)

24.1.2010

* Ronja sai Turussa ekan sertinsä ja cacibinsa ollen ROP. Kilpakumppanit olisivat olleet toki toivottavia. :) Voittokuva julkaistaan kunhan saadaan sellainen otettua. 

20.1.2010

*Ronja sai hurjasti omaa tahtoa ja vauhtia lisää kun pääsi "miehiin". Mitähän tästä vielä seuraa:)

* Ronja menossa Turun näyttelyyn sunnuntaina 24.1.2010. Tavoitteet realistiset, jos nyt Eri saatais.

* Kasperi ilmoitettu näyttelyyn Seinäjoelle lauantaina 6.3.2010.