Yhteystiedot

Tiina Tuulensuu,
Pori, Finland
0440 234172
usvahaukun.kennel (at)
gmail.com

Sivut avattu 16.12.09

Käyntejä kotisivuilla:98496 kpl

Hankkisinko oman "usvahaukun"?

 

Olethan tutustunut rotuun? Owczarek Podhalanski on laumanvartija. Se ei siis ole paimenkoira. Kattavaa tietoa rodusta löytyy Suomen owczarek podhalanski yhdistyksen sivuilta. Suosittelen myös lukemaan kirjan Laumanvartijakoirat (kirjoittaja Kaisa Hilska, Sanasilta). Kirja auttaa ymmärtämään laumanvartijan sielunelämää. Rotuun kannattaa tutustua myös näyttelyissä, joissa on mahdollisuus nähdä useampia rodun edustajia kerralla. Laumanvartija on onnellisimmallaan kun sillä on omaa piha-aluetta vartioitavana. Podhalanski sopeutuu kerrostaloonkin, mutta siellä se ei pysty toteuttamaan alkuperäisiä vaistojaan.

Meillä pennut syntyvät takkahuoneessa. Tarpeen vaatiessa nukun itse emon ja pentujen vieressä. Pennut tottuvat pienestä pitäen kodin ääniin, lasten ääniin ja kosketukseen, kissoihin ja vieraisiin ihmisiin. Pennut tottuvat myös ulkoilemaan. Pennut luovutetaan aikaisintaan kahdeksan (8) viikon ikäisinä.

Olen Suomen Owczarek Podhalanski yhdistyksen jäsen sekä Suomen Kennelliiton jäsen. Olen myös allekirjoittanut Kennelliiton uuden kasvattajasitoumuksen (astui voimaan 1.1.2011).

 

Pienet "usvahaukut" muuttavat uusiin koteihinsa:

*rekisteröityinä

*mikrosirutettuina

*useaan kertaan madotettuina

*eläinlääkärin tarkastamina (erillinen todistus jokaiselle)

*kirjallisilla hoito- ja ruokintaohjeilla varustettuna

(sisältäen Laumanvartijakoirat kirjan)

*kasvattajan apu ja tuki kattaa koiran eliniän

*runsaalla ruoka-ja tuotepaketilla varustettuna

Pennun kauppahinta sisältää ensimmäisen vuoden jäsenyyden Suomen Owczarek Podhalanski yhdistyksessä, ostajan niin halutessa.

Pennun hinta on 1200€. Hinnasta saa 150€ palautuksena kun tutkituttaa virallisesti koiransa lonkat ja kyynäret 2-5 vuoden iässä. Tällaisella sopimuksella pyrin osaltani edistämään koirien tutkituttamista jolloin minulla, muilla kasvattajilla ja OP yhdistyksen jalostustoimikunnalla on enemmän tietoa rotumme terveydentilasta ja tulevaisuudessa myös PEVISA:n toimivuudesta. Sijoitussopimuksen hinnat ja osamaksusopimukset neuvotellaan aina tapauskohtaisesti.

Pentujen ollessa 3-5 viikon ikäisiä varaus varmistetaan varausmaksulla (200€) joka vähennetään kauppahinnasta.

Voit myös tutustua etukäteen Kennelliiton sopimuksiin.

*sopimus koiran kaupasta

*sopimus koirankaupasta osamaksulla

*sopimus nartun sijoituksesta

*sopimus uroksen sijoituksesta

Toivon että koiraa käytettäisiin muutamia kertoja näyttelyssä. Mitenkään pakollista näyttelyissä käyminen EI ole. Myös lonkkien ja kyynärien kuvauttaminen noin 2 vuotiaana on suositeltavaa vaikka koiraa ei jalostukseen käytettäisiinkään (kats.kohta pennun hinnasta). Suomen OP yhdistys osallistuu jäsentensä koirien kuvaus kuluihin korvaten jälkikäteen kuittia vastaan 40€. Jos tutkituttaa lisäksi silmät ja polvet on korvaus 50€.

Lue tarkemmin täältä

Jos oma "usvahaukku" kiinnostaa, ota yhteyttä ja kerro itsestäsi, perheestäsi, mahdollisesta koirakokemuksestasi sekä millaiseen tarkoitukseen koiraa haet niin valitaan pentueesta juuri sinulle sopiva pentu.

Ensimmäinen yhteydenottosi voi olla sähköpostilla, mutta pelkästään sen perusteella en myy pentua. Pentujen syntymän jälkeen noin 3viikkoa on rauhoitettu emän ja pentujen hyvinvointia ajatellen, mutta sen jälkeen toivon tapaavani pennun ostajat ennen varsinaista luovutuspäivää.