Yhteystiedot

Tiina Tuulensuu,
Pori, Finland
0440 234172
usvahaukun.kennel (at)
gmail.com

Sivut avattu 16.12.09

Käyntejä kotisivuilla:98502 kpl

Historiaa

Koiria olen harrastanut kohta parikymmentä vuotta. Vuonna 1991 perheeseemme tassutteli norwichinterrieri Macondon Pioni "Anu". Tuo pieni terrieri opetti kärsivällisyyttä ja maanittelun jaloa taitoa. Oikein opettavainen koira teinitytölle. Vuonna 1994 Anun seuraksi muutti ensimmäinen ikioma koirani, norwichinterrieri Dawich McCabe "Taneli". Luonteeltaan huomattavasti helpompi kuin Anu. Muuttaessani omaan kotiin vuonna 1996 Taneli muutti mukana ja seuraksi hankittiin saksanpaimenkoira Raigomillin Joyful Agassi "Roni". Armoton sählä jonka jalat kulkivat päätä nopeammin. :) Vieraita koiria se ei juuri sietänyt, mutta ihmisten suhteen tilannetaju oli kohdallaan. Ronin kanssa uskalsi lenkkeillä pimeilläkin kujilla. Se reagoi vain "tositilanteisiin". Vuonna 1999 muutin omakotitaloon maaseudun rauhaan. Melkein samaan muuttokuormaan muutti ensimmäinen podhalanskini Aamuruskon Brazowy "Ossi". Ossin ensimmäisenä elinvuotena ymmärsin tärkeän asian. Nimittäin, podhalanskin ja sakemannin koulutusmetodeissa on eroja, paljon. :)

Vuonna 2001 meille saapui Puolasta podhalanski narttu, Lusnia Z Siwej Polany "Suvi". Suvi oli hieno koira. Valitettavasti jouduin jättämään viimeiset jäähyväiset kun muutin kaupunkiin yli kymmenen maalla vietetyn vuoden jälkeen. Villi, vapaa ja tinkimätön pihavahti ei olisi nauttinut elämästään alueella jossa on naapureita joka puolella.

 

Nykyaikaa

Tällä hetkellä perheeseemme kuuluvat allekirjoittanut, aviomieheni sekä meidän kolme poikaamme. Karvaisia kavereita on pari kappaletta owczarek podhalanski ja  espanjanmastiffi.

Asumme Porissa omakotitalossa n.15 kilometrin päässä keskustasta. Tonttia meillä on reilu puoli hehtaaria. Tonttimme ympärillä ei ole aitoja. Koiramme viettävät suurimman osan ajasta ulkona joko vapaana talomme lähistöllä kuljeskellen tai tarhassa, tilanteen mukaan. Koiramme käyvät säännöllisen epäsäännöllisesti viettämässä aikaa sisälläkin, seurustellen lasten kanssa.

 

Tulevaisuus

Suunnitelmissa on käydä koiranäyttelyissä periaatteella niin kauan kierretään kun kaikilla on mukavaa. Pentusuunnitelmia tehdään hiljalleen koira puolellakin pitkästä aikaa.

 

Kasvatuksen tavoitteita

Kasvatustoiminta on pieni muotoista. Pentueita tulee korkeintaan 1-2 vuodessa, mutta ei välttämättä joka vuosi. Kasvatustoiminta tulee aina jonkin verran olemaan sijoituskoirien varassa, koska haluan pitää kotona olevan koiramäärän suhteellisen pienenä. Varsinaisia kenneltiloja meillä ei ole. Ulkotarhat kylläkin. Ensisijaisesti koirat ovat meille perheenjäseniä joiden tehtävä on seuranpito ja omaisuutemme vartiointi=ilmoittaa kulkijoista meidän piha-alueella. Kasvatuksen tavoitteena on hyvä luonteinen, terve ja rodunomainen lemmikki. Tyytyväinen kasvattini omistaja ja onnellinen tasapainoinen kasvattini ovat kasvatustyön paras palkinto.

 

Tiina